Terug naar site

CrossOver draagt bij aan 160.000 technische vakmensen met slimme handen

De impact en groei van ons netwerk in 2021

Het netwerk van slimme handen is ook het afgelopen jaar gegroeid: al 160.000 technische vakmensen zijn door de jaren heen in aanraking gekomen met initiatieven en onderzoeken van CrossOver. Op naar de 700.000!

 

Werven, ontwikkelen en binden

De missie van CrossOver is bijdragen aan voldoende technische vakmensen met slimme handen om Nederland de komende 100 jaar leefbaar en welvarend te houden. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, dus dat doen we sinds 2013 samen met technische vakmensen, hun werkgevers en de branche- en koepelorganisaties. 

Nederland telt momenteel ruim 700.000 technische vakmensen in verschillende technische sectoren, zoals Bouw & Infra, Kabel & Telecom, Water, Installatietechniek, GEO en Energie. Zij zijn onmisbaar voor het draaiend houden van de maatschappij, maar ze zijn ook essentieel in het behalen van de ambitieuze doelen van het nieuwe kabinet op het gebied van klimaat, energietransitie, woningbouw en digitalisering.

Bij CrossOver werken we elke dag aan het waarderen, werven, ontwikkelen en binden van zoveel mogelijk vakmensen. Als sociale onderneming vinden we het belangrijk om onze impact te meten. De volledige infographic vind je op onze homepage. Tot nu toe bereikten we bijna een kwart van deze slimme handen via onze ontwikkeltrajecten, actie-onderzoeken en andere impactvolle initiatieven. Dat deden we in samenwerking met meer dan 215 technische bedrijven en 75 koepelorganisaties.

Succesvolle trajecten

Allereerst zijn er natuurlijk de jaarlijks terugkerende trajecten zoals de TechCrossOver, hét ontwikkeltraject voor technische vakmensen en teamleiders. In 2021 waren we welkom bij onze hosting partners Eneco, Alliander, Enexis en Vitens, Feenstra en Van Dorp. Aankomend jaar voegen we onder meer Brabant Water en AVR daaraan toe. In september organiseerden we voor de derde keer de Slimste Handen van Nederland: een verkiezing en waarderingscampagne met meer dan 1.080 nominaties en 3.600 betrokken vakmensen. 

Veelal vanuit het WENB-meerjarenprogramma Fit & Vitaal, met ondersteuning van het Zilveren Kruis, ondernamen we een aantal initiatieven waarin de vitaliteit van vakmensen centraal stond: Toolboxen (met daarin de TalentenScan) voor technische teams, de Zes Zonder Stress-challenges, de VitaliteitsCrossOver en de Vitaalste Vakbedrijf verkiezing.

 

Meer zij-instroom in de techniek en bouw 

Naast dat het netwerk van technici met 66% is gegroeid in 2021, zijn we ons ook verder gaan verdiepen in werk-naar-werk trajecten, zij-instroom en talentinitiatieven. We hebben 8 actieonderzoeken afgerond, waaronder een inventarisatie van instroombevordering onder alle WENB-lidbedrijven. Ook werkten we samen met o.a. Amsterdam Economic Board, Bouwend Nederland, House of Skills, O&O Fonds, SER, Techport en WijTechniek. In deze actie-onderzoeken spraken we met HR en management, maar interviewden we ook honderden vakmensen. In whitepapers en maandelijkse webinars bundelden we de opgedane kennis en deelden we kerninzichten met technische bedrijven, PPS’en, opleiders en lokale overheden.

In 2022 werken wij weer met volle kracht toe naar onze ambitie: alle 700.000+ Nederlandse technische vakmensen met Slimme Handen bereiken voor 2030. Heb je interesse in een gesprek met CrossOver? Wij hebben een groot netwerk aan technische bedrijven en kijken graag samen met jou hoe we dat kunnen inzetten. Mail Tessa van den Bongaardt op tessa@projectcrossover.nl.

 

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK