Bijzondere start CrossOverAcademy!

13 maart heeft de startbijeenkomst plaatsgevonden van de CrossOverAcademy! Het ijs was bijzonder snel gebroken, onder andere door elkaars ergernissen en blijmakers in je werk te bespreken.

De teams hebben een mooie start gemaakt met de thema's: allereerst is de vooraf verzamelde informatie ingedeeld in clusters. Vervolgens hebben de teams aan de hand van de 'Empathy map' (vanuit de bril van de eindgebruiker) gekeken waar zij het beste bij kunnen dragen. Als verdiende pauze hebben we een rondleiding gekregen in de fabriek van AVR die 24/7 afval verwerkt en grondstoffen produceert.

We willen AVR enorm bedanken voor de goede organisatie van de dag en in het bijzonder Gaby Kolstein en Nicole Knijnenburg!

Waar hebben de teams aan gewerkt?

Cyber security

Toegang tot systemen is vaak te makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan een post-it op je computer waar een wachtwoord op staat of in een excel bestand. Er worden veel awareness trainingen gegeven maar dit werkt meer op de korte duur, mensen vallen snel in hun oude patroon. Hoe maken we mensen nu op een slimme en eenvoudige manier bewust zodat ze veiliger met systemen omgaan?

Wendbare organisaties

De assets waarin organisaties investeren zijn vaak kapitaal intensief en dit beperkt de flexibiliteit van hun organisaties. Daarnaast zijn de veranderingen in de nuts- afval- en telecomsector vaak zo groot, ver weg en onduidelijk dat het lastig blijft hierop in te spelen. Welke onderdelen van organisaties kunnen ondanks bovenstaande tegenargumenten dan wél het beste flexibiliteit faciliteren? Daar gaat het team mee aan de slag.

Efficiënter werken door digitalisering

Er wordt veel data verzameld, maar hier wordt nog niet goed intern- en extern over gecommuniceerd. Het delen van data over (afgeronde) werkzaamheden is heel belangrijk om samen efficiënt te werken. Waar ben je mee bezig? Wat levert het op? Kan ik hierbij helpen? Delen van data in een zichtbaar plan kan hierbij helpen.

Luuk (Enexis) over de dag:

'Een leuke kennismaking met een bijzondere groep! Daarnaast ben ik ook nog helemaal niet vermoeid ondanks zo intensief bezig te zijn geweest met ons thema, dat verbaast me echt. Het geeft energie!'

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK