Terug naar site

Allereerste Administratieve CrossOver is gestart!

Afgelopen dinsdag heeft de eerste bijeenkomst van de Administratieve CrossOver plaats gevonden bij Enexis in Den Bosch! De deelnemers hebben elkaar leren kennen door middel van een voorwerp, kleurenkaartjes en buddy gesprekken. En toen moest het middagprogramma nog beginnen.. Mooi om te zien dat voor de start iedereen al bij elkaar aan tafel schoof en gezellig begon te kletsen. Communicatieve vaardigheden hebben de deelnemers als geen ander.

Leon (Attero):
''Toen je binnen kwam was er gelijk een goede sfeer en veel openheid!''

Met een introductie van oprichtster Josje Damsma over CrossOver en de gastvrouw en CrossOveralumnus Karen Smit van Enexis werd de dag afgetrapt. De teamcoaches Anne en Carine introduceerden vervolgens de tijdlijn: welke technologische veranderingen hebben jouw werk het meest veranderd in de afgelopen 50 jaar? Binnen enkele minuten hing de waslijn vol en waren er wasknijpers te kort!

In de middag heeft iedereen de Workshop ‘’Angst’’ bij CrossOverCoach Ninouk gevolgd, dit uur was een bijzondere ervaring voor iedereen en heeft veel teweeg gebracht!

Daarnaast zijn de teams gaan werken aan hun eigen subthema en hebben ze allemaal een creatieve vraag geformuleerd.

Saskia (Vitens) over de workshop:
''Doe je ogen dicht, je bent 88 jaar. Heb je het leven geleefd dat je wilde? Daar ga ik eens over nadenken.''

Wat hebben de teams besproken?

TEAM 1: Technologische vooruitgang
Er zijn zoveel technologische ontwikkelingen. Geautomatiseerde taken, geïntegreerde systemen, kortom; programma’s die ons werk efficiënter en leuker kunnen maken.

Hoe zorgen we er nu voor dat medewerkers betrokken blijven bij de technologische vooruitgang en mee bewegen met de snelle veranderingen?

TEAM 2: Kwaliteiten/talenten voor je loopbaan
Het werk verandert en daarom hebben we in de toekomst andere kwaliteiten en/of talenten nodig. Netwerken is niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar wel zo belangrijk.

Hoe kunnen we onszelf zichtbaar maken in de organisatie?

TEAM 3: Samenwerking met je leidinggevende
Verandering van taken vereist denkwerk van de leidinggevende. Idealiter neemt de leidinggevende de administratief medewerker mee in dit denkproces, maar dit is niet altijd het geval.

Hoe betrekt een leidinggevende de administratieve medewerkers in tijden van verandering zoals bijvoorbeeld digitalisering?

TEAM 4: Tools van de toekomst
Er worden voortdurend nieuwe tools geïmplementeerd. Het is belangrijk dat het bestuur weet met welke details wij te maken hebben en eventuele opleiding hierin krijgen voor het gebruiken van deze nieuwe tools.

Hoe zorgen we ervoor dat wij als gebruikers blij worden van automatisering?

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK