Terug naar site

Al 85.000 technische vakmensen bereikt!

Ons netwerk van Slimme Handen heeft zich ook in 2020 goed uitgebreid: al 85.000 technische vakmensen hebben wij met onze initiatieven bereikt. Op naar de 700.000!

De missie van CrossOver is om bij te dragen aan voldoende technische vakmensen met slimme handen om Nederland de komende 100 jaar leefbaar te houden. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, maar dat doen we sinds 2013 met technische vakmensen, hun werkgevers en met branche- en koepelorganisaties.

Nederland telt momenteel ruim 700.000 technische vakmensen in verschillende technische sectoren, zoals Afval & Milieu, Bouw & Infra, Kabel & Telecom, Water, Installatietechniek en Energie. Zij zijn onmisbaar voor het draaiend houden en innoveren van de maatschappij.
 

Bij CrossOver werken we elke dag aan het waarderen, werven, ontwikkelen en binden van zo veel mogelijk vakmensen. Tot nu toe bereikten we al 85.000 slimme handen via ontwikkeltrajecten, actie-onderzoeken en impactvolle initiatieven. Dat deden we in samenwerking met meer dan 190 technische bedrijven en 70 koepelorganisaties.

In 2020 is ons netwerk met 90% uitgebreid!

Vorig jaar hebben wij het aantal initiatieven en actie-onderzoeken aanzienlijk verhoogd. Zo zijn we gestart met een aantal nieuwe initiatieven die de vitaliteit van vakmensen centraal hebben staan, onder andere de Slimste Handen Toolboxen voor technische teams en de Vitaalste Vakbedrijf Verkiezing.
 

In 2020 zijn een aantal interessante actie-onderzoeken uitgevoerd in opdracht van House of Skills, Bouwend Nederland, de WENB, Wij Techniek en SER Noord Nederland. 170 Vakmensen werden geïnterviewd en dachten mee met vraagstukken en oplossingen over uiteenlopende onderwerpen, zoals leren & ontwikkelen, de energietransitie, gezondheid en vitaliteit.
 

Ook zijn er natuurlijk de jaarlijks terugkerende trajecten zoals de TechCrossOver (waar in 2020 weer 60 vakmensen en teamleiders aan deelnamen) en de Talentenscan. En last but not least, de verkiezing en waarderingscampagne voor de Slimste Handen die in 2020 haar tweede editie kende, met meer dan 800 genomineerden en 2700 betrokken vakmensen.

In 2021 werken wij weer met volle kracht toe naar ons doel om alle 700.000+ Nederlandse technische vakmensen met Slimme Handen te bereiken voor 2030. Wil je betrokken zijn of meedoen met een van de initiatieven hierboven? Heb je een goed idee voor een nieuw initiatief? Laat het ons vooral weten!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK