Terug naar site

8e editie TechCrossOver: Wauw!

Vrijdag 22 november was het zover. De laatste dag van de 8e editie van de TechCrossOver. Een traject met dagen bij Feenstra, AVR, VodafoneZiggo en deze laatste dag bij Enexis. We begonnen ditmaal met het kijkje in de keuken. Onder leiding van Marius gingen de deelnemers het eerste uur in drie groepen aan de slag. Met dank aan meerdere Enexis collega’s kregen we uitleg over hun werkveld en was er veel ruimte voor vraag en uitleg. De teams gingen toen uiteen en oefenen met hun presentatie. En iedereen die er deze middag bij was, weet dat ze dit heel goed hebben geoefend. Na de lunch werden de middag-gasten opgevangen en toen was het tijd..

Hoe ga je om met verandering?

Wim van Dijken (Alliander), Gerben Bruggink (AVR), Maurice van der Waal (Enexis), Patrick van Ommen (Vitens), René Marskamp (Vitens) & Antoine Bodde (VodafoneZiggo)

Dit team heeft veel met elkaar gesproken over veranderingen. Veranderingen privé maar voornamelijk op het werk. Er was een groot verschil tussen de oudere en jongere generatie wat betreft veranderingen. Luister hun verhalen in de podcast die ze hebben gemaakt!

Ga naar soundcloud om de podcast te luisteren.

Energietransitie in de praktijk: hoe werkt het?

Ronald Stellaard (AVR), Janus Vereijken (Enexis), Marius Groenenberg (Enexis), Henny van der Zanden (Enexis) & Ronny Lohuis (Rova)Denkwijzer > Energie-logisch! 

Deze groep kwam erachter dat dit ze in dit grote onderwerp een focus moesten zoeken: Opslag & Transport van de Energietransitie.

Belangrijke aspecten: Locatie-specifiek, Toepassen op bestaande gasnet, Waterstof goede oplossing en veel voordelen. Een denkwijzer om het kleinschalig uit te gaan proberen.De mannen die hard hebben gewerkt aan het thema Energietransitie in de praktijk: hoe werkt het? Hadden een lastige klus. Want ze hebben zoveel zaken opgezocht, uitgezocht, geïnterviewd dat dit in 10 minuten vertellen niet gemakkelijk is. Maar het is gelukt! En daarna werden ook hun Energie-logische kaartjes uitgedeeld die alles perfect samenvat. Super gedaan!

Vakmensen & Veiligheid

Paul Krijt (Alliander), Albert de Jongh (Enexis), John van Nistelrooij (Enexis)Kevin Remme (MT Techniek), Arlon van Drimmelen (VodafoneZiggo), Bart van Doorn (VodafoneZiggo) & Cem Bitiren (Rova).Deeltijd vakman, voltijd veilig. 

Een campagne om veilig te werken in je auto! ''Deeltijd vakman, voltijd veilig''. Met stickers op hun auto rijden ze rond, en hanger aan hun autosleutel. Om zo zichzelf en collega's te blijven herinneren aan veiligheid. Want de telefoon die constant gaat, laptop in de auto etc. werkt daarin niet altijd mee!

De heren die hebben gewerkt aan het thema Vakman & Veiligheid hebben een campagne opgezet. Want veiligheid telt ook in de auto, zowel tijdens het werk als in je privé. Met autosticker en sleutelhanger worden zij, hun collega’s en iedereen eraan herinnert!

Jonge vakmensen naar jouw bedrijf

Harry Hofstede (AVR), Lowies Spoormakers (Enexis), John van Gaal (Feenstra), Ivo Tijhaar (Feenstra), Jeroen den Braber (Feenstra), Jasper Blok (Indaver) & Jos Visser (VodafoneZiggo)

De teamleiders gingen deze dagen veelal met elkaar in gesprek over wat er bij hun bedrijf al allemaal gebeurd op het gebied van werven van nieuwe technische vakmensen en kammen allemaal met hetzelfde probleem. Grote conclusie uit dit thema: We moeten met elkaar de handen in een slaan en met elkaar opzoek naar de technische vakmensen van de toekomst, en hier al mee beginnen op de basisschool!

Wij danken in het bijzonder Marlous van der Veen voor de prettige organisatie. Toos voor de ontvangst, José voor het lekkere eten, en Bas & Wil voor hun opening! 

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK