Terug naar site

10e editie TechCrossOver van start!

Vandaag was de eerste dag van de Tiende Editie van de TechCrossOver. Deze editie is nu al anders begonnen dan anders, want één dag van te voren besloten we vanwege gewijzigde en strengere COVID-maatregelen de dag digitaal in te richten. Dit is dan altijd even passen en meten, maar ontzettend fijn hoe flexibel en meedenkend de deelnemers zijn. Hierbij een korte terugblik over deze eerste dag. Voor elk team bestond deze vooral uit het kennismaken met elkaar en met het thema.

De vijf thema's van deze najaarseditie

  • Hoe fit en gezond aan het werk zijn en blijven? (monteurs/technici olv Maartje)
  • Techniek imago bij jongeren verbeteren (monteurs/technici olv Anne)
  • Hoe benut je al jouw talenten? (monteurs/technici olv Victorine)
  • Hoe fit en gezond aan het werk zijn en blijven? (teamleiders olv Itzél)
  • Jouw team nog beter laten samenwerken (teamleiders olv Stefan)

Hoe fit en gezond aan het werk zijn en blijven?

Tijdens het kennismaken met elkaar (zoals wat zijn je hobby's en welke sport beoefen je) werd als snel duidelijk dat het fit en gezond op je werk zijn óók heel veel afhangt van wat jij naast je werk doet om te ontspannen en om fit te blijven. Werk en privé staan verre van los van elkaar. De teamleden Frank (Alliander), Jan (Feenstra), Henk (Vitens), Michael (VodafoneZiggo) en Roelof (VodafoneZiggo) hebben vandaag, onder leiding van teamcoach Maartje, kennis gedeeld over wat er in de bedrijven nu al allemaal op het gebied van 'vitaliteit' voor medewerkers georganiseerd wordt. Er gebeurt veel, maar sluit nog niet altijd even goed aan bij alle collega's. Aan het einde van de ochtend maakte ieder een mindmap van wat vitaliteit voor hem inhoudt en wat er allemaal bij hoort.

Techniek imago bij jongeren verbeteren

Dit team, bestaande uit Ismail (Alliander), Furkan (Eneco), Eduard (Enexis), Jeroen (Feenstra), Emre (VodafoneZiggo), Tom (VodafoneZiggo) & Chris (Waterbedrijf Groningen), buigt zich gedurende dit traject over de vraag hoe jongeren een positiever beeld kunnen krijgen van werken in de techniek. Onder leiding van teamcoach Anne kwam als snel de gemene deler naar voren, er is nog te weinig waardering voor het werken met handen. Mensen denken nog te veel in hoog- en laagopgeleid in plaats van praktisch en theoretisch geschoold en ook spelen ouders een grote rol in het bepalen van de opleiding en toekomst van jongeren. "We moeten zorgen dat jongeren inzien dat je ertoe doet, juist als je dit prachtige vak beoefent." Alle deelnemers en hun bedrijven merken tekorten in het binnenhalen van jonge talenten. Het imago van de techniek speelt hierin echt een belangrijke rol. Tijdens de ochtend is er al veel onderzoek gedaan en informatie verzameld over hoe jongeren nog beter aangesproken kunnen worden. Voor de volgende bijeenkomst, gaan ze al jongeren interviewen!

Hoe benut je al jouw talenten?

Het team onder leiding van teamcoach Victorine had een vliegende start. Al voor de digitale bijeenkomst hadden Bert Jan (Alliander), Aran (Eneco), Jeffrey (Eneco), Sjoerd (Vitens), Sander (VodafoneZiggo), Thijs (VodafoneZiggo) en Giverny (WML) al nagedacht over wat hun eigen talenten eigenlijk zijn. Na de kennismaking met elkaar gingen ze al snel de diepte in. Ze kwamen tot de conclusie dat het belangrijk is om vanuit je bedrijf begeleiding te krijgen in het altijd blijven benutten van je talenten. Om je talenten te ontwikkelen zijn er doorgaans genoeg mogelijkheden zoals cursussen en e-learnings, maar hoe je deze talenten vaker in kan zetten in je werk is geen begeleiding. De groep zal hier zeker de komende bijeenkomsten nog mee verder gaan.

Hoe fit en gezond aan het werk zijn en blijven? (Teamleiders)

Dit energieke en bewuste team, bestaande uit Han (Feenstra), Niels (Enexis), Ed (Reinis), Henk (Eneco) & Wiljam (Feenstra), boog zich vandaag over het thema fit en gezond aan het werk zijn en blijven. Dit team gaat zelf elke dag vol energie aan het werk en ziet dat ook terug bij collega's. Onder leiding van teamcoach Itzél praatten ze over vragen zoals: wat betekent het voor jou om je fit te voelen ("het voelt alsof je de hele wereld aankan")? Zijn medewerkers aan hun werkgever verplicht om hun eigen gezondheid goed te houden? Of zijn werkgevers verplicht om voor de gezondheid van hun medewerkers te zorgen? Wat wordt er bij de verschillende bedrijven al gedaan om medewerkers te ondersteunen? Ze kwamen in ieder geval tot de conclusie dat het belangrijk is om meer positieve aandacht te geven aan de mensen die het al goed doen en goed bezig zijn met gezond en energiek werken. Dit werkt dan ook stimulerend voor zijn/haar collega's.  

Jouw team beter leren samenwerken (Teamleiders)

Dit diverse team van teamleiders, bestaande uit Ben (Eneco), Naomi (Eneco), Benij (Enexis), Maarten (Feenstra) & Ruben (Feenstra), kwam er tijdens de kennismaking al snel achter dat ze allemaal heel verschillende ervaringen hebben met samenwerken. Welke rol speel je in de samenwerking van je team? Hoe werk je zelf eigenlijk samen? Het team is divers in verschillende achtergronden, bedrijven, leeftijd en ervaring. Elke teamleider heeft bij het onderwerp samenwerken dan ook andere vragen en loopt tegen andere problemen aan. Een nuttige ochtend waar veel informatie is gedeeld, de volgende keer worden er concretere stappen genomen!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK